Home

Les formacions grupals en vídeo participatiu que duem a terme són experiències vives i adaptables a qualsevol col·lectiu social, que provoquen efectes molt positius d’integració i on es palpa que la imaginació no té límits. Fora de Quadre, formada al 2003, creu en la transformació social des del periodisme i l’audiovisual. Més d’una dècada compartint i divulgant una mirada més social.

 • HISTÒRIES DE VEÏNAT: Aquest vídeo enregistra l’obra de teatre “Històries de veïnat”, una proposta del Pla Comunitari del Vèrdum dirigit per ImpactaT, on dues generacions ben diferents, la de la gent gran i la dels adolescents i els joves, es troben per crear conjuntament una peça teatral plena de misteri i humor.
 • EL MISTERI DEL VENT: Curt de ficció realitzat pels i per les joves del Centre d’Animació i Esplai (CAE) “La llar del vent” de Sabadell, en la celebració del seu cinquanta aniversari.
 • DESLIMITA’M 2016: Vídeos que reflexionen sobre les inquietuds de diferents grups de joves a través del teatre social, que porta a terme l’Associació ImpactaT i que forma part del projecte Actuem de la Fundació La Roda
 • CICLE DE CINEMA, MEMÒRIA, PAU I DRETS HUMANS: Cicle de cinema adreçat a escoles i instituts, organitzat pels Serveis Educatius de la Filmoteca de Catalunya i els departaments d’Ensenyament i de Governació i Relacions Institucionals
 • TIRETADES, SALUT DE COLORS: Documental participatiu realitzat per els/les alumnes i exalumnes de l’Aula Hospitalària de l’Hospital Germans Trias i Pujol. Explica el projecte Tiretades que l’Associació Marabal i la Fundació La Roda porten a terme al centre hospitalari.
 • ELS GARROFERS, UNA CRÒNICA JOVE. Curt documental realizat per 10 joves de l’aula d’estudi de la Minicoope, integrada dins la Federació d’Entitats Els Garrofers, de Sant Boí de Llobregat. El resultat d’aquest nou taller de documental participatiu és recull en aquest vídeo sobre la cultura popular i els recursos pels petits i joves dels Garrofers.
 • DESLIMITA’M. Teatre social per a joves, dirigit per professionals d’ImpactaT, en el projecte Actuem, coordinat conjuntament amb la Fundació la Roda.
 • JOVES I COMUNICACIO NO VIOLENTA: Formació emmarcada dins el programa Erasmus + i realitzada entre 8 joves de Germina (Santa Coloma), vuit joves lituans i 8 joves francesos.
 •  TEMPS DE JOVES: És s el resultat del taller de documental participatiu que Fora de Quadre, amb la col·laboració de la Fundació La Roda, ha realitzat a l’Associació sense ànim de lucre La Rotllana, un espai per als joves on trobar la seva creativitat, el seu temps d’esbarjo, desenvolupar tasques de voluntariat, i reforçar els seus estudis.
 •  RODANT EL DISTRICTE II: És la peça audiovisual de 30 minuts que han realitzat els alumnes de l’INS Margarida Xirgu, de l’Hospitalet de Llobregat, en el taller de documental participatiu de Fora de Quadre. Descobrirem a través de la mirada dels joves la realitat del barri de Collblanc-La Torrassa.
 • MEDIA AND CONFLICT: Intercanvi juvenil entre catalans, portuguesos,  i francesos sobre el paper dels mitjans de comunicació en els conflictes.
 • EL MÓN EN UN PLAT A través del documental particpatiu es reflexiona sobre qüestions com la interculturalitat i la multiculturalitat, els estereotips socials vers les persones immigrades i el comportament que els nois i les noies tenen cap a elles.
 • FILMS SOCIALS PER CANVIAR EL MÓN: Intercanvi juvenil entre joves de Santa Coloma, de Moldavia i Itàlia per parlar i analitzar el paper transformador que poden tenir certs films socials.
 • MEDIADORS/ES JUVENILS Intercanvi juvenil entre joves de Sant Roc (Badalona) i joves de Dudley (Anglaterra) per posar en comú idees sobre la mediació juvenil als seus barris fent servir el mitjà audiovisual.
 • MOSAIC DE COLORS Tallers de vídeo participatiu, on l’educació en comunicació i el treball de cohesió del grup han estat els eixos fonamentals.
 •  TALLERS DE PAU Són 9 càpsules audiovisuals orientades a educadores i educadors per tal que puguin dur a terme tallers de pau amb l’ajuda de les imatges i les fitxes didàctiques de les dinàmiques.
 • CICLE DE CINEMA I DRETS HUMANS DE LLEIDA Coordinació de la part pedagògica del cicle. Era un cicle obert a tots els públics però estava especialment dirigit a estudiants universitaris/es ja que era una assignatura de lliure elecció dins la seva formació universitària.
Advertisements

One thought on “Activitats formatives

Els comentaris estan tancats.