Home

OLYMPUS DIGITAL CAMERALa cuina i el plat a taula com a eix integrador entre cultures. Aquest és el gust de boca que es queda després de veure el curt documental El món en un plat que ha realitzat un grup de nois i noies de l’Esplai El Tricicle de Sant Joan Despí.

Un documental elaborat dins el taller de Vídeo participatiu impartit des de l’associació de periodisme Fora de Quadre, amb a la col·laboració de la Fundació La Roda, i que s’ha projectat al III Festival Utòpics dins les jornades solidàries ‘Utopies concretes per un món millor’ que organitza l’Ajuntament de Sant Joan Despí.

A través del curt documental els nois i les noies han conegut de prop dues cultures que conviuen en el seu municipi. Han entrat a les llars de famílies del Marroc i el Senegal i han descobert les seves realitats en primera persona mentre els hi cuinaven un plat típic del país d’origen. La gastronomia també ha servit per reflexionar sobre qüestions com la interculturalitat i la multiculturalitat, els estereotips socials vers les persones immigrades i el comportament que els nois i les noies tenen cap a elles.

El Josep Maria Fisa de Solidança, una entitat sense ànim de lucre que treballa per la integració social de la població immigrada, també va obrir les portes als nois i noies d’El Tricicle perquè descobrissin les dificultats que viuen les persones nouvingudes quan deixen el seu país i comencen una nova vida en un altre de desconegut i lluny de les seves famílies.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPer realitzar el curt documental els participants no només han hagut de reflexionar sobre aquests temes, també s’han posat a la pell dels directors i directores amb la peculiaritat que no n’hi havia un de sol, sinó que era tot el grup. Això ha propiciat un treball d’equip on el consens,  la col·laboració i la cooperació han estat una constant.

A més a més, han viscut els rols de càmeres, muntadors o tècnics de so. Tot plegat els ha permès experimentar amb la creativitat del mitjà audiovisual, conèixer el seu funcionament i prendre’n consciència.

Els nois i noies d’El Tricicle han treballat en un taller de vídeo participatiu que va més enllà del resultat d’un bon documental. Es tracta d’una activitat que posa l’accent en el procés social de la realització de vídeos i que és un granet de sorra més per la transformació de la nostra societat.

Vegeu el vídeo de l’activitat:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s