Home

Els tebeos de l’editorial Bruguera  van gaudir d’un gran èxit entre els anys 40 i els 60. El seu humor reflectia la realitat quotidiana de la postguerra.

Es tracta d’un testimoni que s’esmuny entre la censura i modelat gràcies a l’enginy d’una generació excepcional de creadors.

El documental mostra la faceta més desconeguda de personatges com Zipi i Zape, Doña Urraca  i Las hermanas Gilda, i  retrata una època de repressió i penúries econòmiques.

Vinyetes per a una història negra és un documental històric de 53 minuts de durada que vol reivindicar i reconèixer la feina de dibuixants i humoristes de l’escola Bruguera que van reflexar la societat catalana de la postguerra, franquisme i tardofranquisme.

Compta amb entrevistes audiovisuals i transcripcions als dibuixants, guionistes, tècnics editorials i lectors, així com també a escriptors que van participar en els productes Bruguera.

Aquest projecte ha comptat amb el suport  la Direcció General de Memòria Democràtica i l’Associació Tantatinta. Va ser projectat el 10 de maig de 2011 al Museu d’Història de Catalunya.

Vinyetes per a una història negra va ser emès a BTV.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s