Home

“TIRETADES, SALUT DE COLORS” GUANYA L’ACCÈSSIT DELS PREMIS RETINES

El documental participatiu que ha realitzat Fora de Quadre “Tiretades, salut de colors” ha estat guardonat amb l’accèssit dels premi ReTines que atorga el Col·legi d’Educadors. S’ha valorat la descripció d’un projecte clarament participatiu, la realització per explicar el projecte social a través del relat en primera persona dels protagonistes del projecte, el seguiment de la creació col·laborativa d’un mural, i finalment, la importància d’un treball interdisciplinari d’educadors dins un hospital. El projecte participatiu s’ha dut a terme en col·laboració amb la Fundació La Roda i l’Associació Marabal.

Aquí podeu veure la promo:

————————————————————-

FORA DE QUADRE REALITZA UN TALLER DE VÍDEO PARTICIPATIU A LA LLAR DEL VENT, A SABADELL

20160312_16560620160312_165646

 

 

 

 

 

 

El CAE la Llar del Vent de Sabadell està d’aniversari i per celebrar-lo un grup de joves està elaborant un vídeo participatiu. Tretze adolescents han escrit el guió d’una història de suspens en què també s’inclou una part d’entrevistes. Es tracta d’explicar la trajectòria del centre i les vivències d’alguns i algunes protagonistes que hi han participat durant els 50 anys de vida de l’esplai. El vídeo s’estrenarà el 21 de maig amb una festa per commemorar la creació de la Llar del Vent.

————————————————————-

FORA DE QUADRE COORDINA ENGUANY EL ‘CICLE CINEMA, MEMÒRIA, PAU I DRETS HUMANS’ A LA FILMOTECA

Per commemorar els diferents dies internacionals i treballar els drets humans, utilitzant  l’audiovisual com a eina de reflexió i a través d’activitats participatives, el Departament de Cultura-Filmoteca, el d’Ensenyament i el de Relacions Institucionals i Transparència, organitza aquest cicle adreçat a alumnes d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius.

Foto promo

Aquest any Fora de Quadre ha estat l’entitat escollida per tal de dinamitzar les sessions, que compten també amb la participació d’experts en la matèria. Així, el  Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust (27 de gener), que vam realitzar el dimarts 26 de gener, va participar la historiadora Rosa Torán, de l’Amical de Mauthausen i altres camps i de totes les víctimes del nazisme a Espanya.

Les properes sessions seran per commemorar el Dia Internacional de l’Eliminació de la Discriminació Racial (21 de març), el 17 de març, el Dia Internacional contra la Discriminació per Orientació Sexual i Identitat de Gènere (17 de maig), el Dia Internacional d’Eradicació de la Pobresa (17 d’octubre), el 18 d’octubre, el Dia Internacional de l’eliminació de la violència contra la dona (25 de novembre) i el Dia Internacional dels drets humans (10 de desembre), el 9 de desembre.

————————————————————-

‘PRINCESA 49’ HA ESTAT SEL·LECCIONAT PER LES ASSESSORIES DE PROJECTES DE L’ALTERNATIVA

El projecte de documental de Fora de Quadre, ‘Princesa 49’ , ha estat sel·leccionat per les assessories de projectes de l’Alternativa, 22 Festival de cinema independent de Barcelona.

http://alternativa.cccb.org/2015/es/profesionales/asesoramiento-proyectos/

22Festival de Cinema Independent de Barcelona

———————————————————————————————————————————–

FORA DE QUADRE PARTICIPA A LES V JORNADES LLEURE I SEXISME A L’ESPAI JOVE LA FONTANA

Fora de Quadre participa de les V Jornades Lleure i Sexisme a l’Espai Jove la Fontana amb el seu projecte ‘Tchindas’, sensibilització a joves sobre les identitats de gènere i l’Àfrica’.

VJornades Lleure i sexismeDesprés de la projecció de fragments del documental ‘Tchindas’, hi va haver un col·loqui amb Pol Galofre, activista trans i Marc Serena, co-director del documental.

http://lafontana.org/v-jornades-lleure-i-sexisme/

VJornades Lleure i sexisme

———————————————————————————————————————————–

PROJECCIÓ DE “RUANDA. LA RECONCILIACIÓ OBLIGADA” A LA QUARTA SESSIÓ DEL CICLE DE DOCUMENTALS FARAFINA, ALS CINEMA GIRONA

Captura de pantalla 2015-10-15 a las 11.22.59

A Ruanda la població conviu pacíficament. Però és el mateix conviure pacíficament que viure en pau? Divuit anys després del genocidi, hutus i tutsis formen part d’un país oficialment i aparentment en pau. La reconciliació ha estat l’únic camí possible per sobreviure a Ruanda, i per això s’ha convertit en una prioritat en les polítiques del govern que va sorgir després del genocidi i que encara avui segueix al poder. La justícia de les gacaca, la memòria, el periodisme,…. tot està al servei de la reconciliació però alhora, aquesta ha estat imposada i unidireccional, vertical, amb les fissures que això comporta. El patiment i les ferides de tantes atrocitats segueixen encara latents.

“Ruanda. La reconciliació obligada” és un documental de l’Associació de Periodisme Fora de Quadre amb el Col·lectiu Contrast.

Tota la informació a: http://centredestudisafricans.org/quarta-sessio-ruanda-la-reconciliacio-obligada/

———————————————————————————————————————————–

EL TEASER DEL NOSTRE PROJECTE DOCUMENTAL ‘PRINCESA 49’ A L’EXPOSICIÓ PISO PILOTO AL CCCB

CCCB  logoSostreCivic

El teaser del documental de Fora de Quadre ‘Princesa 49’ sobre el projecte de la cooperativa d’habitatge Sostre Cívic es projectarà a l’exposició Pis Pilot al CCCB.

Captura de pantalla 2015-06-02 a las 13.10.42

«Pis Pilot» és una exposició centrada en la reflexió al voltant de l’habitatge. L’objectiu principal és el desenvolupament de propostes que donin resposta als reptes de l’habitatge i la seva relació amb l’espai públic a escala global mitjançant la selecció de dos contextos concrets, les dues ciutats protagonistes: Barcelona i Medellín.

«Pis Pilot» s’estructura en tres parts, de manera que convisquin espais de presentació dels reptes principals (El problema de l’habitatge), espais d’exposició on es mostren les millors respostes a cada repte / tema (L’habitatge com a solució) i espais de discussió que serveixin d’estímul per donar continuïtat a tot aquest procés (Reptes).

Amb la participació de cooperatives, estudis d’arquitectura, plataformes, col·lectius, artistes i altres agents (ETSAB, ETSAV, La Salle, ETSAM, IAAC, ESARQ-UIC, Elisava, Columbia University, Fundació UPC, CoAC, FAD Fundació Arrels, PAH, Sostre Cívic, Universidad Pontificia Bolivariana, URBAM-EAFIT, Escuela del Habitat-UNAL, entre d’altres).

L’exposició es presenta en paral·lel al Museo de Antioquia del 24 de juny al 24 d’octubre.

——————————————————————————————————————————————————–

COL.LABOREM AMB EL PROJECTE “EXPERIMENTS WITH ELECTRICITY”

Des de Fora de Quadre hem col.laborat amb el projecte d’intercanvi juvenil “Experiments with electricity”, dut a terme per l’AMPA de l’INS Premià de Mar i Fundatia Compartir. Hem impartit tallers d’audiovisuals i hem editat el vídeo filmat pels nois i noies participants de l’intercanvi, entre d’altres tasques.

Aquesta experiència s’emmarca dins el programa Erasmus + i s’ha dut a terme del 12 al 19 de juny de 2015 a Sant Quirze de Besora.

——————————————————————————————————————————————————–

GUANYEM EL CONCURS 1% PER A PROJECTES DE TRANSFORMACIÓ GLOBAL

foto_premiEl projecte “Tchinda” ha estat el guanyador del Concurs 1%, en què seguint les recomanacions de Nacions Unides i l’exemple del Fòrum Europeu de la Joventut, el CNJC destina un 1% del seu pressupost anual a un projecte de transformació global.

“Tchinda” és un documental que mostra una de les comunitats de noies trans més empoderades de l’Àfrica.

El projecte vol sensibilitzar en l’àmbit de la identitat de gènere a través de la difusió d’aquest documental, la creació d’un web específic, xerrades i projeccions i una unitat didàctica.

L’homosexualitat està castigada amb pena de mort a set països del món i, en setanta-vuit, és il·legal. Bona part d’aquestes lleis repressores es troben a l’Àfrica, on la situació és especialment delicada i la violència creixent. L’argument és sempre el mateix: repeteixen que l’homosexualitat és una mala influència occidental que cal combatre.

Enmig d’aquest panorama, trobem un país peculiar i enormement desconegut, com Cap Verd, en el qual les identitats sexuals no normatives es viuen amb una “normalitat”, que dista molt de com es viu no només a la resta de països africans, sinó a la majoria de països del món, també a casa nostra.

Amb aquest projecte, pretenem donar a conèixer de primera mà la quotidianitat de les persones trans a Cap Verd, per tal de sensibilitzar sobre els drets sexuals, i per tal de sensibilitzar també sobre la situació al continent africà; tant proper i divers com conegut i estigmatizatSopar_Associacionisme

Pretenem trencar la dinàmica habitual de posicionar-nos com a país del nord desenvolupat que ensenya al sud subdesenvolupat, per mirar a Cap Verd i repensar-nos com són vistes les persones trans i les identitats sexuals no normatives, a casa nostra.

En aquesta edició del Concurs 1% a projectes de transformació social es prioritzaven projectes de l’àmbit artístic i cultural. El premi s’ha fet públic durant el Sopar de l’Associacionisme del CNJC, que ha tingut lloc dissabte 29 de novembre de 2014. També s’han entregat els Premis de l’Associacionisme Jove Català que ja arriben a la 13a edició.

——————————————————————————————————————————————————–

20N: DIA MUNDIAL DE LLUITA CONTRA LA POBRESA INFANTIL

teranyina2Comencem a difondre el vídeo realitzat per Fora de Quadre “Veus d’Infants en temps de Crisi”, produït per Unicef Catalunya, amb la col.laboració del Casal dels Infants.

En el vídeo, els infants expliquen les seves vivències i experiències al voltant de temes que els afecten directament: els seus drets com a infants.

Els nois i noies parlen del dret a l’habitatge, a l’educació, a la salut, a ser escoltats i estimats, a estar amb els seus pares…  Vegeu el vídeo al nostre canal de vimeo: https://vimeo.com/110339818

__________________________________________________________________________________________

S’ACONSEGUEIXEN RECAPTAR ELS 14.500 EUROS AL PROJECTE “NOUS ENFOCS EN LA LLUITA CONTRA EL CÀNCER DE PULMÓ”

Marta_microscopiÈxit total. El Goteo iniciat el mes d’octubre de 2014 ha aconseguit el màxim de l’import que esperàvem recaptar.

Des de Fora de Quadre hem col.laborat amb la realització del vídeo  que es va usar en la campanya “Nous enfocs en la lluita contra el càncer de pulmó”, realitzat per fer una campanya de crowdfunding a Goteo.

L’estudi es realitza des de la Universitat de Barcelona i l’Hospital Clínic.

Fora de Quadre ha filmat el vídeo d’aquesta campanya que ha aconseguit 14.500 euros per tal de finalitzar els estudis científics que s’estan duent a terme per joves investigadors i que, sense mecenatge, no haguéssin estat possibles. Moltes gràcies!

__________________________________________________________________________________________

DE L’11 DE SETEMBRE AL 9N

gent de la terra dvd 2014

Aquest ha estat el tercer any consecutiu que Fora de Quadre ha realitzat el vídeo de la XIV Mostra d’Entitats dels  Païssos Catalans que organitza Gent de la Terra.

El leit motiv del vídeo d’enguany va ser la V que va realitzar la ciutadania. També les expectatives i esperançes de la consulta del 9N que ha estat un èxit de participació.

__________________________________________________________________________________________

PROJECCIÓ DEL VÍDEO ‘RECORDANT L’ALFONS BANDA’

ActeABActeAlfonsBanda

El Paranimf de la UB s’ha omplert de persones que volíen recordar i retre homenatge a l’Alfons Banda, en un acte organitzat conjuntament per FundiPau i l’ICIP, el dilluns 29 de setembre.

L’acte el va conduir la periodista Rita Marzoa, que va anar intercalant frases sobre pau  escrites per l’Alfons mentre anava presentant i donant pas als tres ponents que van intervenir: Rafael Grasa, president de l’ICIP, Xavier Masllorens, president de FundiPau i  Federico Mayor Zarazoga, president de la Fundación Cultura de Paz i exdirector general de la UNESCO, que va fer la intervenció central. En els seus parlaments tots tres van recordar la persona, l’obra i el pensament del que fou fundador i president de FundiPau durant 28 anys, i impulsor de l’ICIP.

Després de les paraules de Federico Mayor es va projectar el vídeo “Recordant l’Alfons Banda” realitzat per l’Associació de Periodisme Fora de Quadre, on diverses persones vinculades personalment o professional amb l’Alfons en recordaven alguns pensaments, frases o anècdotes.

Podeu veure la notícia al web de FundiPau

——————————————————————————————————————————————————–

PASSI DEL VÍDEO “JOVES I COMUNICACIÓ NO VIOLENTA”

paracaigudes

Avui divendres 26 de setembre a les 16:30 hores a l’espai jove Germina (c/ Nàpols, 35 08921 Santa Coloma de Gramenet) els 8 joves catalans que han participat a la formacio sobre “Comunicació No violenta”  volen explicar la seva experiència.

Els i les joves passaran un vídeo de 6 minuts de durada i filmat per ells/es mateixos/es i posteriorment explicaran el projecte formatiu emmarcat dins el programa Erasmus +.


Més informació a: https://associaciodeperiodismeforadequadre.wordpress.com/continguts/joves-i-comunicacio-no-violenta/

Logo Erasmus+

——————————————————————————————————————————————————–

JA TENIM IDEARI DE FORA DE QUADRE: MISSIÓ, VISIÓ I VALORS

 

Missió

L’associació de periodisme Fora de Quadre som un grup de persones que compartim la idea que el periodisme i la producció audiovisual poden ser eines molt poderoses per a la transformació social, tenim l’objectiu d’utilitzar-les per qüestionar el sistema social injust en el que vivim i així contribuir a la creació d’una societat civil informada i amb propostes per a la transformació social. Volem sensibilitzar per transformar.

Visió

Reafirmem la nostra aposta pel periodisme i la creació audiovisual per a la transformació social i creiem que farem una contribució més valuosa per a aquesta transformació si aconseguim:

  • Oferir una proposta integral i coherent en l’àmbit del periodisme i l’audiovisual per a la transformació social, treballant de forma cohesionada en els tres àmbits en els que estructurem les nostres activitats: producció periodística i audiovisual, sensibilització en els temes de pau, cooperació i Drets Humans i formació en comunicació social.

  • Ser un referent en periodisme i creació audiovisual entre els moviments socials i entitats del tercer sector, treballant en xarxa amb altres organitzacions afins; però també en el sector periodístic i de producc ió audiovisual, elaborant materials periodístics i audiovisuals amb rigor i creativitat.

  • Incrementar la nostra capacitat d’impacte i influència social, aconseguint que els materials que elaborem siguin difosos a través de mitjans de comunicació de masses.

  • Avançar en la millora organitzativa, sent una organització cada dia més ben gestionada, capaç d’aportar innovacions i d’integrar nous aprenentatges i amb un pla estratègic que guii la nostra actuació i que evaluem periòdicament.

  • Avançar i ser un exemple en el funcionament cooperatiu, apostant per la participació i la presa de decisions hortizontals, amb eficiència, eficacia, professionalitat i responsablitat.

Valors

Compromís social: Estem compromeses amb les minories, les perifèries, les normalment excloses. Amb la pràctica d’un periodisme compromès, volem donar veu a qui normalment no en té, fomentar l’esperit crític i denunciar les injustícies del sistema en el que vivim. No som neutrals, ni pretenem que ho siguin els nostres treballs. Volem transformar la societat cap a una que sigui més justa, igualitària i diversa i apostem per l’ús del periodisme i l’audiovisual per tal d’aconseguir-ho.

Gestió cooperativa: Treballem de manera cooperativa, és a dir, prenem les decisions de manera conjunta entre les persones que som part de Fora de Quadre i treballem perquè no s’estableixin relacions de poder entre nosaltres. Mantenim una comunicació constant i transparent amb les persones sòcies i les incloem, en la mesura del possible, en la presa de decisions, mitjançant processos participatius. I tot això amb professionalitat i eficiència.

També treballem en xarxa i cooperem amb altres entitats i moviments socials, buscant les sinèrgies que ens permetin arribar més enllà i beneficiar-nos les unes de les altres..

Emprenedoria: Som idealistes i ambicioses al projectar els objectius de transformació que ens agradaria assolir, realistes i estratègiques al traçar els itineraris per tal d’assolir-los, perseverants i entregades al dur-los a terme i lluitadores davant les dificultats. No ens quedem en el somni utòpic però irreal, ni caiem en l’activisme sense reflexió. Les inquietuds socials que ens mouen són tan urgents, que traiem tot l’optimisme, creativitat i ganes de treballar per tal dur-les a terme.

Rigorositat: Vivim en entorns saturats de missatges comunicatius, que no sempre han estat prou contrastats abans de ser transmesos. Des de Fora de Quadre apostem per un periodisme rigorós, honest, responsable, equànime i de qualitat. Defensem una informació documentada i contrsatada que promogui la reflexió i l’anàlisi.

Apostem també per la creativitat artística com a eina al servei de la rigorositat dels nostres treballs per tal que el missatge arribi el més lluny possible.

Creativitat: Vivim en entorns saturats de missatges comunicatius, per fer-nos una escletxa en aquest context i aconseguir una àmplia difusió dels nostres missatges, apostem per la creativitat artística i la innovació. Una creativitat que mai anirà desvinculada del periodisme compromès i de la rigurositat dels nostres treballs, sino al seu servei. Sovint aquests conceptes han anat separats, fins al punt de semblar contradictoris, nosaltres els fusionem en la nostra manera d’entendre el periodisme i la producció audiovisual.

——————————————————————————————————————————————————–

‘VINYETES PER UNA HISTÒRIA NEGRA’ TORNA A SER AL DOC’S DE BTV

DOC’S emet documentals d’estrena i d’altres que recuperen de temporades passades. Aquest mes de març Vinyetes per una història negra tornarà a emetre’s.

——————————————————————————————————————————————————–

‘RECOOPERANT’ SELECCIONAT PER ASSESSORIA DE L’ALTERNATIVA PROFESSIONALS

El nostre projecte de documental ‘Recooperant’ -sobre empreses en crisis recuperades pels seus treballadors i reconvertides en cooperatives- ha estat seleccionat per a les sessions d’assessorament de l’Alternativa Professionals (IFN) del proper dia 22 de novembre.

logo_alternativa_new

——————————————————————————————————————————————————–


PASSI DEL VÍDEO “MEDIA AND CONFLICT”

Dissabte 14 de setembre, a les 12h del matí fem el passi de l’audiovisual “Media and Conflict“, a l’aula de teatre Carro de Baco (c/ Santa Gemma, 10 de Santa Coloma de Gramenet).

El vídeo mostra l’experiència formativa de 24 joves catalans, francesos, rumanesos i portuguesos d’entre 15 a 18 anys, interessats en el món periodístic on, durant 7 dies de convivència, van aprofundir en el debat sobre els mitjans de comunicació i els conflictes.

En el debat hi intervindran els participants catalans que explicaran aquesta experiència i parlaran del programa “Joventut en Acció“, un programa finançat per la Unió Europea i gràcies al qual s’ha pogut realitzar aquest projecte.

cartell_passi_MaC——————————————————————————————————————————————————–

REPORTATGE SOBRE L’EDUCACIÓ A ZONA REYNA (GUATEMALA) AL PERIÓDICO DE CATALUNYA

El dimarts 14 de maig ha sortit un reportatge al Periódico de Catalunya sobre la tasca que està realitzant la oenagé Educació Sense Fronteres a Guatemala i que hem estat filmant des de Fora de Quadre. En el reportatge s’hi inclouen tstimonials i fotografies realitzats per la nostra entitat.

Aquest projecte de cooperació recolza la població de Zona Reyna (Guatemala) per tal que puguin formar ells i elles mateixos/es els seus propis mestres en educació bilingüe intercultural.

D’aquesta manera els infants de la zona nord-occidental del país tenen el dret de ser atesos en la seva pròpia llengua i amb un coneixement de la seva cultura per part dels mestres de la zona.

Ben aviat podreu veure el documental a la nostra web!

Periodico_ZR

——————————————————————————————————————————————————–

 EL DOCUMENTAL ZIZTADAK/TÁBANOS, A L’EUSKAL ETXEA

El proper dijous 31 de gener es projecta el documental Ziztadak-Tábanos a l’Euskal Etxea amb Sabino Ormazabal, escriptor i periodista, impulsor del projecte. La projecció té lloc en el marc del cicle EZ AHAZTU-NO OBLIDEM. La pel·lícula, relata diverses lluites al País Basc que durant dècades s’han dotat de l’acció no violenta i desobedient per defensar el territori, la cultura, la sobirania, el drets humans i per construir una societat desmilitaritzada.

El 1963, Martin Luther King escrivia des de la presó de Birmingham: “Hem de comprendre la necessitat de tàvecs no violents creadors d’una tensió social”. Molts d’aquests tàvecs del País Basc han tornat als llocs emblemàtics de les seves lluites per explicar in situ com van ser, en què van resultar i per aportar reflexions sobre l’activisme noviolent.

El documental es va estrenar al Festival de Cinema i Drets Humans de Donostia el passat mes d’abril i des d’aleshores, s’ha presentat a nombrosos espais, ateneus, centres socials, universitats i jornades d’arreu del País Basc. Fins i tot s’ha projectat en dues ocasions a Madrid, amb Ecologistes en Acció i la revista Diagonal. A casa nostra, es va estrenar a la Filmoteca el passat 15 de gener i el novembre a l’Espai Fontana amb el col·lectiu Informa’t en un cinefòrum sobre desobediència civil.

La presentació comptarà amb Sabino Ormazabal, periodista i escriptor, impulsor del projecte i autor del llibre 500 ejemplos de noviolencia. Otra forma de contar al historia.

CONVOCATÒRIA:
Dijous 31 de gener a les 20h
Euskal Etxea: Placeta Montcada 1-3 (Barcelona)

——————————————————————————————————————————————————–

Logo-de-la-Filmoteca-de-Catalunya-copia

EL DOCUMENTAL ZIZTADAK/TÁBANOS, A LA FILMOTECA

El proper dimarts 15 de gener es projecta el documental Ziztadak-Tábanos a la Filmoteca de Catalunya. La pel·lícula, produïda per Bidea Helburu i Fora de Quadre relata diverses lluites al País Basc que durant dècades s’han dotat de l’acció no violenta i desobedient per defensar el territori, la cultura, la sobirania, el drets humans i per construir una societat desmilitaritzada.

El documental es va estrenar al Festival de Cinema i Drets Humans de Donostia el passat mes d’abril i des d’aleshores, Bidea Helburu l’ha presentat a nombrosos espais, ateneus, centres socials, universitats i jornades d’arreu del País Basc. Fins i tot s’ha projectat en dues ocasions a Madrid, amb Ecologistes en Acció i la revista Diagonal. Ara aterra a la Filmoteca.

La presentació comptarà amb Mabel Cañada, cofundadora del projecte comunitari d’ecoaldea Lakabe i amb una llarga trajectòria als moviments socials, especialment en la lluita contra la presa d’Itoiz.

CONVOCATÒRIA:
Dimarts 15 de gener a les 18.30h
Filmoteca de Catalunya: Plaça Salvador Seguí, 1-9 (Barcelona)

IMPORTANT: Nombre limitat d’invitacions per a les persones que confirmin assistència a: icip@gencat.cat o 935544282

——————————————————————————————————————————————————–

Dibuix de Íngrid Hernández, 10 anys

COL.LABOREM AMB LA FILMACIÓ D’ACTIVITATS SOBRE ELS OBJECTIUS DE DESENVOLUPAMENT DEL MIL.LENNI

Educació Sense Fronteres ha posat en marxa un concurs escolar sobre els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni (www.concurs-odm.blogspot.com).

En el certamen hi ha participat més d’un centenar de nens i nenes d’escoles de Barcelona.

El concurs suposa el colofó del programa Proposa-te’ls, iniciat el 2010 amb l’objectiu de difondre entre els infants i joves les 8 fites fixades per Nacions Unides per reduir la pobresa i les desigualtats al món, conegudes com a Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni.

En el marc de les activitats del concurs, des de Fora de Quadre s’ha col.laborat amb la filmació d’algunes activitats: http://www.concurs-odm.blogspot.com.es/p/el-jurat.html

Fins el 12 de desembre, les persones interessades poden veure tots els treballs finalistes del concurs i votar el seu preferit. Tots els guanyadors/es es donaran a conèixer en l’acte de lliurament de premis, el proper 17 de desembre a les 18h, a l’auditori de la Biblioteca de la Sagrada Família (c. Provença, 480; Barcelona).

——————————————————————————————————————————————————–

FORA DE QUADRE, GUANYADORA DEL PREMI DE PERIODISME JOAN GOMIS

Lliurament premi Joan Gomis 2012

El premi Memorial Joan Gomis promou el periodisme solidari en reconèixer persones, institucions o col·lectius que fan periodisme orientat a lluitar contra les desigualtats, la pobresa i l’exclusió social, i per defensar la pau i els drets humans.

El concurs neix amb l’objectiu de divulgar el treball de persones i col·lectius compromesos amb aquesta tasca en diferents realitats socials.

Sota aquest criteri, enguany el jurat ha decidit premiar, en la categoria d’obres periodístiques, el reportatge “Líban: pacte de silenci” de la sèrie Després de la Pau. Els capítols del projecte Després de la Pau cerquen d’analitzar i explicar diversos camins empresos per diferents països que van patir un conflicte armat l’últim quart del segle XX. El reportatge premiat està dedicat a la guerra que va tenir lloc en el Líban entre 1975 i 1992. Es mostren les seves devastadores conseqüències, especialment la divisió social.

Davant d’això hi ha diferents iniciatives de persones que treballen en favor de la memòria del conflicte i la reconciliació entre els diferents col·lectius ètnics i religiosos que integren aquell país.

En la modalitat de trajectòria periodística, el jurat ha volgut premiar la tasca del periodista italià Roberto Savio. Reconegut expert internacional en temes de comunicació que ha endegat nombrosos projectes d’informació, sempre posant l’accent en el món en desenvolupament: l’agència de notícies Inter Press Service (IPS), el pioner Technological Information Pilot System (TIPS), la xarxa de sistemes d’informació nacional per a Amèrica Llatina i el Carib (ASIN), el servei de realitzacions llatinoamericà ALASEI, el Women’s Feature Service i, ara, Othernews.

L’acte de lliurement de premis va tenir lloc el 8 de novembre, a les 18 h, a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Ramon Llull.

——————————————————————————————————————————————————–

PROJECCIÓ DEL VÍDEO DE L’INTERCANVI JUVENIL “JOVES MEDIADORS/ES”

El 5 d’octubre de 2012 vam fer el passi de l’audiovisual “Joves/mediadors”, filmat pels joves participants de l’intercanvi juvenil que ha organitzat l’associació durant el mes d’agost de 2012.

La projecció va tenir lloc al Consorci de Badalona Sud, al barri de Sant Roc de Badalona.

El projecte ha comptat amb el finançament del programa “Joventut en Acció” de la Unió Europea.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s